Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Γερμανική πρόταση: "Κάντε την Ελλάδα προτεκτοράτο"!

Διαβάστε τις απίστευτες δηλώσεις του επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας για την Ελλάδα που προκαλούν αντιδράσεις


Ο Τόμας Στραουμπχάαρ, επικεφαλής του HWW
Οι προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWW), Τόμας Στραουμπχάαρ, προκαλούν αντιδράσεις ακόμα και μέσα στη Γερμανία.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Τόμας Στραουμπχάαρ ζητά απερίφραστα η Ελλάδα να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο προκειμένου η χώρα να προστατευθεί από όσους επωφελούνται από την κρίση.
Ο Στραουμπχάαρ, τόνισε ότι  ''η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος, και το πρόβλημα της δεν είναι η έλλειψη χρημάτων, αλλά θεσμών''.
Ο Γερμανός ερευνητής σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αμυνθεί με τις δικές της δυνάμεις και προτείνει να της παρασχεθεί ''συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών''.
Προτείνει δε σε αυτή τη διαδικασία να συμμετάσχει ενεργά και η Γερμανία, η οποία, όπως λέει, απέκτησε σημαντική εμπειρία με τη διαδικασία της επανένωσης.
Η τοποθέτηση αυτή του κ. Στραουμπχάαρ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κόμματος ''Η Αριστερά'' (Die Linke), το οποίο κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση του Ινστιτούτου HWW.
Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου