Personal activities

Πατήστε στους τίτλους 
Η απαγγελία του Πνευματικού Εμβατηρίου του Άγγελου Σικελιανού απο τον Γιώργο Φωτεινό σε εκδήλωση του Πολιτιστ. Συλλόγου "Προμηθεύς Πυρφόρος" (10/11/2013), καθώς και το ιστορικό της μουσικής σύνθεσης του Μίκη Θεοδωράκη όταν ήταν εκτοπισμένος στη Ζάτουνα της Αρκαδίας (1969).


Αναφορά από τον Γιώργο Φωτεινό στους λόγους για τους οποίους τελούνται οι γιορτές των Ισημεριών και των Ηλιοστασίων από την πανάρχαια εποχή μέχρι σήμερα, καθώς και τον συμβολισμό της εναλλαγής των εποχών στην ελληνική κοσμοαντίληψη μέσα απο τον μύθο. Στο ίδιο βίντεο, στιγμιότυπα από την τελετή της Φθινοπωρινής Ισημερίας και το πατητήρι σταφυλιών που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, στις στις 22 Σεπτ. 2013. 
Βίντεο από την εκδήλωση προς τιμή του Άγγελου Σικελιανού που έλαβε χώρα στις 10 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα της Ένωσης Ρουμελιωτών Β.Ε.

Η εκδήλωση, διανθισμένη με σπάνια κινηματογραφικά ντοκουμέντα απο τη ζωή του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού, πραγματοποιήθηκε σε διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Προμηθεύς Πυρφόρος" και καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Φωτεινού.

Δύο ολιγόλεπτα σατιρικά βίντεο:
- Λόγος υπέρ Σαμαρά και Τρικέφαλης 
- Λόγος υπέρ φορομπηχτών & Hedgefunds
Η καθ' ημάς σκληρή  πραγματικότητα υπο σατιρική σκοπιά, από τον Γιώργο Φωτεινό.
 


ΓιώργοςΦωτεινός: Προμήθεια 2012 (βίντεο)
Συνέντευξη του Γ. Φωτεινού διανθισμένη εξ’ ολοκλήρου με βίντεο και εικόνα ("Έλλογος Λόγος Ελλήνων" 4/7/2012) σχετικά με τις γιορτές των Προμηθείων στον Όλυμπο όπως και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα (το ιστορικό του αγώνα για την διάσωση του Ναού της Αφροδίτης, ερμηνευτική διάσταση του μύθου του Προμηθέως κ.α).

Λόγος περί Δημοκρατίας& περί Φύσεως (βίντεο)

 

Λόγος περί Δημοκρατίας & περί Φύσεως απο τον Γιώργο Φωτεινό, σύμφωνα με τις αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων, στην εισαγωγή των δρώμενων των Προμηθείων 2011, με αφορμή τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού (κίνημα των πλατειών) στα τέλη της άνοιξης 2011.

Γεωργία Αλεξίου-Γοργώ. Παρουσίαση δύο δοκιμίων για το αρχαίο ελληνικό πνεύμα (βίντεο)


Υπό την επιμέλεια και το συντονισμό του Γιώργου Φωτεινού, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012  η παρουσίαση των δοκιμίων της λογοτέχνιδος Γεωργίας Αλεξίου – Γοργούς για το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. 
 

Τα δοκίμια είχαν τους τίτλους: “Δελφική Ιδεολογία” και “Το Οικουμενικό Οραμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου”


Μια ταινία σε έρευνα, τεχνική επεξεργασία και αφήγηση του Γιώργου Φωτεινού, η οποία αναφέρεται στα διαπλεκόμενα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που οδήγησαν στην επανακατάχωση του βωμού των Δώδεκα Θεών και του Ελέους.

Το Ιστορικό των Αγώνων για τη διάσωση του βωμού των 12 θεών (βίντεο 1 ώρας & 52΄)  

Μια ταινία για τους αγώνες που δόθηκαν (Φεβρουάριος έως Ιούλιος 2011) για τη διάσωση και ανάδειξη του Βωμού των Δώδεκα Θεών και του Ελέους σε έρευνα, τεχνική επεξεργασία και αφήγηση του Γιώργου Φωτεινού.


Ομιλία του Γιώργου Φωτεινού στην πλ. Ναυαρίνου η οποία αναφέρεται στο χρονικό της στυγερούς σφαγής των χιλιάδων Θεσσαλονικέων πολιτών υπό του αυτοκράτορος Θεοδοσίου (του "Μεγάλου") κατα το έτος 390 μ.Χ.


Παναγιώτης Καρούσος, Ελένη Μπούκη-Αγιομυργιανάκη, όπερα ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (βίντεο)

Ο Παναγιώτης Καρούσος (μεσοβαρύτονος) και η υψίφωνος Ελένη Μπούκη – Αγιομυργιανάκη στην ερμηνεία από την όπερα του Π. Καρούσου “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Φωτεινού.  


Σύντομη συνέντευξη σε ρεπορτάζ του ΔΙΟΝ TV από τον καλλιτεχν. επιμελητή των Προμηθείων Γιώργο Φωτεινό, με αφορμή την ολοκλήρωση των Προμηθείων 2014 στον Όλυμπο.

Τα θεατρικά - τελεστικά δρώμενα που έλαβαν χώρα στις εκδηλώσεις "Προμήθεια 2011" υπό τον τίτλο "Προμηθεϊκόν Πυρ - Αείζωον και αεί υπάρχον" σε σκηνοθεσία, καλλιτεχν. επιμέλεια & αφήγηση Γιώργου Φωτεινού.

Ο τραγικός θάνατος της Υπατίας της Αλεξανδρινής  (βίντεο)

Δραματουργική περιγραφή του φρικτού φονικού της φιλοσόφου και μαθηματικού Υπατίας της Αλεξανδρινής το έτος 415 μ.Χ. 

Μια εκδήλωση υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Φωτεινού. 

Εισηγήσεις του Γιώργου Φωτεινού (βίντεο)

Εισηγήσεις του Γιώργου Φωτεινού στην παρουσίαση του Δημήτρη Καζάκη στις 9/3/2012 (στο ΑΠΘ με τους πανεπιστημιακούς Ζωή Γεωργαντά, Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Δημήτριο Πατέλη), στις 3/12/2013 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, και στις 14/5/2014 στην πλ. Ναυαρίνου, σε διοργανώσεις του ΕΠαΜ.