Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Χαράματα Δευτέρας, επιστολή από ένα μέλος του Ε.Πα.Μ.


Δευτέρα 7/5/2012
Αποστολή: ώρα 04:53 πμ, πρωινές ώρες μετά τον εκλογικό αγώνα
   
03:30πμ… Τα μάτια μου τσούζουν και η μέση μου με έχει πεθάνει… γάματα..!

Πολύς ο δρόμος για τη λευτεριά. Και πολύς και μακρύς, αλλά ευτυχώς κι αυτή τη φορά τη μάχη τη δώσαμε. Και τη δώσαμε με το πάθος μας, την αλήθεια μας και τη ψυχή μας. Μπορεί βέβαια να μην ήμασταν πάντα οι πλέον επικοινωνιακοί, και το πάθος μας να μας στοίχισε λίγο, αλλά τι να κάνουμε, δεν ήρθαμε στο Ε.ΠΑ.Μ. από παρθενογένεση.

Εγώ ξέρω να σας πω ότι όταν με ρωτάγανε έξω από το μετρό που μοίραζα φυλλάδια οι περαστικοί «τι είναι το Ε.ΠΑ.Μ.» και κοιτώντας  τους στα μάτια τους έλεγα το Ε.ΠΑ.Μ. είναι ΕΜΕΙΣ και οι κοινωνία που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας τους άρεσε. Όταν τους έλεγα πως το ΕΠΑΜ θέλει μια κοινωνία που να λέει με χαμόγελο καλημέρα το πρωί και να ζει χωρίς φόβο τους άρεσε ακόμη περισσότερο και όταν αναφερόμουν στη κυρά Κούλα το πρόσωπο τους έλαμπε…
Και η κυρά Κούλα δεν είναι μια φιγούρα της φαντασίας μου. Η κυρά Κούλα υπήρξε και μάλιστα ήταν η Ελληνίδα που έζησε στις  γειτονιές της δεκαετίας του ‘50. Σε αυτές τις γειτονιές που ήταν δεδομένο ότι η κάθε κυρά Κούλα,  που ο άντρας της έχει δικό του μαγαζί, θα κρατούσε τα παιδιά της γειτονιάς για να παίξουν στο κήπο της, ενώ οι υπόλοιπες νοικοκυρές δεν θα ανησυχούσαν. Και δεν θα ανησυχούσαν γιατί πολύ απλά η κυρά Κούλα ήταν ο δικός τους άνθρωπος. Ήταν ο άνθρωπος που θα τάιζε  ακόμη και τα παιδία της γειτονιάς που ο πατέρας τους δεν μπορούσε να φέρει φαί στο σπίτι με μόνη ανταμοιβή το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών, γιατί τα θεωρούσε δικά της παιδιά
Εγώ αυτά έλεγα στο κόσμο, γιατί τα ονειρεύομαι και καταλάβαινα πως τα ονειρεύονται και αυτοί γι αυτό μας ψήφισαν (άσε κιόλας που σε αυτή τη γειτονιά θα μπορώ να ξεμείνω από καφέ και να πάω να πάρω από τη γειτόνισσα).

Ξέρετε λοιπόν τι κατάλαβα…?
Ότι το ΕΠΑΜ νίκησε σε αυτές τις εκλογές και βγήκε πιο δυνατό.
Γιατί η ψήφος στο Ε.ΠΑ.Μ δεν ήταν ψήφος απελπισίας.
Η ψήφος στο Ε.ΠΑ.Μ. ήταν συνειδητή!

Και όποιος μας ψήφισε το έκανε με το χέρι στη καρδιά γιατί μας πίστεψε και θέλησε να μας στηρίξει και όχι για να κοντράρει το σύστημα ή γιατί κάναμε καλό promotion. Ψήφους απελπισίας πήραν όλοι οι άλλοι, όπως ο Συνασπισμός και η Χρυσή Αυγή, οπότε αν απόψε η νύχτα σας βρήκε με τους ώμους γερμένους και το ηθικό πεσμένο, κάντε μου τη χάρη να ξεκολλήσετε άμεσα και να συμμαζευτείτε γιατί έχουμε πορείες μπροστά μας και ο λαός μας μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Αναλογιστείτε αυτό. Εδώ στον Άγιο Δημήτριο πήραμε περίπου 500 με 600 ψηφοδέλτια που μπορεί να φαντάζουν λίγα. Σας πληροφορώ λοιπόν  πως δεν είναι. Και να γιατί. Ο πυρήνας του Αγίου Δημητρίου έχει 60 μέλη και 15 φίλους και από όλους αυτούς 6 με 7 άτομα πολέμησαν μαζί μου στις εκλογές οπότε περίπου το 10% (κάτι που έγινε στους περισσότερους πυρήνες για να μην πω σε όλους). Από τους 500 λοιπόν ψηφοφόρους βγάζω τα μέλη και τους φίλους του πυρήνα μου και μένουν 425 άτομα . Το 10% του 425 είναι 42 άτομα και ένα πιτσιρίκι, οπότε το πιο πιθανό είναι να αυξήσω τα ενεργά μέλη του πυρήνα μου μόλις ενεργοποιήσω αυτούς τους  500. Αυτό όμως δεν θα συμβεί από μόνο του, γιατί στο κόσμο άρεσε η ιδέα μας αλλά ΔΕΝ περιμένει να μας δει δίπλα του την επόμενη ημέρα (η τουλάχιστον έτσι νομίζει). Την επόμενη ημέρα που όλοι οι άλλοι θα είναι ή στη Βουλή και θα τον ξεχάσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές ή στα σπίτια τους και θα κλαίνε τη μοίρα τους. Και φανταστείτε την ώθηση που θα μας δώσει αυτό όταν μας δουν και μετά τις εκλογές κοντά τους. Στη βράση κολλάει το σίδερο μάγκες.

Λύστε λοιπόν αδέρφια μου γρήγορα τα προβλήματα των πυρήνων σας, καθαρίστε τις λίστες σας με το να μετατρέψετε τα ανενεργά μέλη σε φίλους και μαζεύετε γρήγορα αυτό το 10% που θα είναι από αύριο εκεί και ΔΕΝ θα περιμένει να σας δει. Ξαφνιάστε τους. Διαψεύστε τους. Σας εκλιπαρώ μην αναλωθείτε σε πολύωρες κουβέντες που δεν καταλήγουν πουθενά. Όποιοι επιθυμούν να κάνουν ενδοσκόπηση, στον γαστρεντερολόγο τους και όσοι ψήνονται για ψυχοθεραπεία δια μέσου των συνελεύσεων, πάρτε τους μία μπάλα yoga για να παίζουν και αφήστε τους σε μια γωνία. Φαγωμάρες και ανασκοπήσεις θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες. Ποιος έφυγε, γιατί έφυγε, ποιος έκλασε και με ποιο τρόπο, είναι για χαζογκόμενες. Και στο Ε.ΠΑ.Μ. δεν έχουμε τέτοιες (ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχουμε).

Κρατήστε επαφή με τον κόσμο που σας επισκέφτηκε στα προεκλογικά περίπτερά σας με το να κρατήσετε τα περίπτερά σας ανοιχτά, μετατρέποντας τα σε κέντρα ενημέρωσης. Το καλοκαίρι έρχεται και η επαφή στο δρόμο θα είναι τέλεια. Απευθυνθείτε στο Δήμο της περιοχής σας και ρωτήστε τον αν μπορεί να σας παρέχει το χώρο που κάνατε προεκλογικό αγώνα (περίπτερα, τέντα, τραπεζάκι με ομπρέλα) ως χώρο για να ενημερώνετε τον κόσμο με τα laptop σας που θα παίζουν συνέχεια βίντεο με ντοκιμαντέρ και αφυπνιστικά βίντεο από το youtube. Ξέρετε εσείς, από αυτά που άνοιξαν και τα δικά μας μάτια. Μη ξεχνάτε ότι είμαστε κόμμα πλέον, κάποια δικαιώματα θα έχουμε. Μην αφήσετε να μας ξεχάσουν όσοι μας εμπιστεύτηκαν. Αν δεν μπορείτε να δεσμεύσετε το χώρο από το Δήμο σας, οργανώστε στα στέκια σας δωρεάν προβολές με ντοκιμαντέρ ή ταινίες που αφυπνίζουν τον κόσμο. Τα έχετε άλλωστε εκεί, τα νοικιάζετε και κάθονται, ανοίξτε τα και καλέστε το λαό. Και επιτέλους, μιλήστε με το κόσμο για τις ανάγκες τους. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ!!!  Φτάνει πια με το τι θα μπορούσε να κάνει το Ε.ΠΑ.Μ. και τα προτάγματά του και ας ξεκινήσει να το κάνει. Ακούστε τα προβλήματα τους και βρείτε τους λύση. Ενεργοποιήστε τους με το να εφαρμόσετε αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε το Ε.ΠΑ.Μ. Αν δουν εμάς να το κάνουμε θα το κάνουν κι αυτοί. Με το πάθος σας, τη μπέσα σας και την ιδέα του περήφανου Έλληνα. Αυτού του Έλληνα που είχαμε ξεχάσει οι περισσότεροι και που μας τον θύμισε ο Δημήτρης μας.

Δώστε τους ελπίδα για το αύριο.

Ξεχάσαμε τις ομάδες αλληλεγγύης, τους δικηγόρους, τις τράπεζες εργασίας , κτλ κτλ κτλ… τόσες και τόσες ιδέες που έμειναν στο ράφι… καταλαβαίνω ότι μπλέξαμε με τις εκλογές, αλλά οι εκλογές τελείωσαν και ο κόσμος θα κλάψει με μαύρο δάκρυ με αυτά που τον περιμένουν.
Λοιπόν αυτά είχα να πω.… νύσταξα… πάω να τη πέσω…

Καληνύχτα συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Νίκος Γεωργίου, συντονιστής Αγίου Δημητρίου
6972029401
ΝΤ ΕΠΑΜ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου