Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Άγριο ξύλο στο Σύνταγμα

15/1/2012: Με τρεις προσαγωγές και τον τραυματισμό ενός διαδηλωτή έληξε η πρώτη συγκέντρωση των αγανακτισμένων για το 2012 στο Σύνταγμα. Με επέμβαση των ΜΑΤ άνοιξε η Λεωφόρος Αμαλίας.

Βιαιότητες από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, όπου νωρίτερα χτυπούσαν ακόμα και δημοσιογράφους προκειμένου να «φιμώσουν» την ενημέρωση.
Πλέον η κατάσταση έχει ηρεμήσει, όμως η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη.
νωρίτερα όμως οι οι αστυνομικοί χτύπησαν με γροθιές φωτορεπόρτερ, με αγκωνιές και γκλοπ έναν κάμεραμαν ενώ ρίχνουν και κλωτσιές σε δημοσιογράφους που βρίσκονται στο κέντρο προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.
Μάλιστα, δε δίσταζαν να ρίχνουν στο έδαφος διαδηλωτές και στη συνέχεια να ορμάνε ολόκληρες διμοιρίες πάνω τους και να τους «σαπίζουν» στο ξύλο.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τέσσερις τραυματισμοί, δύο εκ των οποίων αφορούν αστυνομικούς και δύο διαδηλωτές.
Πλέον οι συμπλοκές έχουν σταματήσει. Τα ΜΑΤ αποχώρησαν από την πλατεία κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των διαδηλωτών. Η κατάσταση στο κέντρο έχει ηρεμήσει με κάποιους διαδηλωτές να βρίσκονται στη Φιλελλήνων και να παίζουν με τους αστυνομικούς "κλεφτοπόλεμο".
Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν πραγματοποιηθεί 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι δέκα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Να σημειωθεί πως ένας περαστικός την ώρα που τα πνεύματα είχαν ηρεμίσει κοίταξε κάπως περίεργα έναν άνδρα των ΜΑΤ και αμέσως μια διμοιρία έπεσε πάνω του και αφού τον χτύπησε στη συνέχεια τον συνέλαβε. Όμως πολίτες που είδαν το περιστατικό, διαμαρτυρήθηκαν έντονα με αποτέλεσμα ο άντρας να απελευθερωθεί μετά από 20 περίπου λεπτά.

Το χρονικό των επεισοδίων
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:00 το μεσημέρι όταν κουκουλοφόροι και ΜΑΤ ξεκίνησαν τις ρήψεις μολότοφ – δακρυγόνων αντίστοιχα. Οι συγκρούσεις δεν άργησαν να επεκταθούν, με την αστυνομία να μετατρέπει για ακόμα μια φορά το κέντρο της Αθήνας σε «θάλαμο αερίων» προκειμένου να διαλύσει τις συγκεντρώσεις και να απαντήσει στις ρίψεις των κουκουλοφόρων.
Ένταση επικράτησε και νωρίτερα όταν το μπλοκ με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έσπρωξαν το τείχος που έχει στηθεί επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών απωθώντας τους διαδηλωτές.

Από τα επεισόδια δεν γλίτωσε ούτε η πορεία των μαθητών και φοιτητών, αφού όταν συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, κουκουλοφόροι ξεπήδησαν μέσα από την πορεία τους και άρχισαν τον «κλεφτοπόλεμο» με την αστυνομία.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr 

Δείτε τα "υπερήφανα" "ελληνικά" ΜΑΤ των πραιτωριανών του καθεστώτος επί το έργον!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου