Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Μία απίστευτα σαθρή δίκη κατά 24 κατοίκων της Ν.Ευκαρπίας



Κατηγορούνται ότι ... «εθεάθησαν να σταθμεύουν» έξω από το ΣΜΑ

Μία απίστευτη στα χρονικά όσο και προκλητική, για τη  σαθρότητα του κατηγορητηρίου δίκη, διεξάγεται αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, με κατηγορούμενους 24 κατοίκους της Νέας Ευκαρπίας, που θα καθίσουν στο «σκαμνί», με την κατηγορία ότι τα αυτοκίνητά τους ….«εθεάθησαν να σταθμεύουν» (!) έξω από το εργοτάξιο του ΣΜΑ Ευκαρπίας !

Μ. Λαμτζίδης: "Βιομηχανία διώξεων σε βάρος των κατοίκων"
Οι 24 κάτοικοι της Ευκαρπίας, παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της τέλεσης πράξεων παράνομης βίας «από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση» μόνο και μόνο επειδή τα οχήματά τους …….«εθεάθησαν να σταθμεύουν» έξω από το χώρο του εργοταξίου του ΣΜΑ Ευκαρπίας.
Από τους 24, οι 10 έχουν αθωωθεί επανειλημμένα  μέσα στα τελευταία δύο χρόνια για παρόμοιες «πράξεις παράνομης βίας» με σκοπό την παρεμπόδιση της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας με αλλεπάλληλες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Μετά την αυριανή δίκη, ακολουθούν και άλλες: στις 4, στις 25 και στις 29 Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Μανόλης Λαμτζίδης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς και μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ:
«Πρόκειται για μία πραγματική βιομηχανία διώξεων κατοίκων που αγωνίζονται για την αποτροπή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής, που στόχο έχουν το φρόνημα των κατοίκων.
Στη δίκη  της 8 Ιανουαρίου το κατηγορητήριο είναι σαθρό και απολύτως αόριστο, αφού για τους
21 από τους 24 απουσιάζει ο επακριβής χρόνος καθορισμού τέλεσης των πράξεων (μέσα σε ολόκληρο το δίμηνο Ιανουάριος Φεβρουάριος αναγράφεται σε αυτό – αν και η καταγγελία και οι μάρτυρες αναφέρουν ως χρονικό σημείο έναρξης στις 21 ή 24 Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα - , επί τριάντα ή επί δέκα μέρες (!!!) εντός του ίδιου διαστήματος ή  επί δύο μέρες (!!!) εντός του ίδιου διαστήματος, ενώ τρείς κατηγορούμενοι, που τους αποδίδονται πράξεις σε διάστημα τριάντα συνολικά ημερών εντός του διμήνου (!!!), έχουν ήδη απαλλαγεί αμετάκλητα στο παρελθόν (29.4.2015) για την ίδια ακριβώς πράξη αλλά για μία  μόνο ημέρα (!) , στις 1.2.2012.
Επιπλέον, δεν προσδιορίζεται εναντίον ποίων προσώπων ασκήθηκε παράνομη βία , ούτε από ποια από τα 24 άτομα συγκεκριμένα την άσκησαν!
Αυτή η δίκη είναι ένα άλλο ένα μνημείο εκδικητικής συμπεριφοράς των αρχών απέναντι στους περιβαλλοντικά ενεργούς κατοίκους, άλλο ένα μνημείο αυθαιρεσίας.
Το σαθρό κατηγορητήριο θα πέσει, αλλά στη συνείδηση των πολιτών θα μείνει ότι η δικαιοσύνη αναλώνει  χρόνο, και απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό σε υποθέσεις, όπως αυτές , οι οποίες θα έπρεπε να έχουν μπεi στο αρχείο!
Αν υπήρχε φιλότιμο, μετά από αυτή τη συνεχή καταταλαιπώρηση των πολιτών, τις απανωτές αμετάκλητες αθωωτικές αποφάσεις, ορισμένοι, ιδιαίτερα αυτοί, που επιδίωξαν να κάμψουν το ηθικό και το φρόνημα των ενεργών περιβαλλοντικά κατοίκων μέσω συνεχών εκδικητικών ποινικών διώξεων, θα έπρεπε να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους από τα όργανα, στα οποία μετέχουν.
Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνεται στα χέρια ορισμένων όργανο εκδίκησης και μέσο κατατρομοκράτησης των πολιτών που αγωνίζονται να αποτρέψουν την περιβαλλοντική υποβάθμιση του τόπου εργασίας και κατοικίας τους.
Ήδη η σημερινή  ηγεσία του ΦΟΔΣΑ χρεώνεται την άγρια  σύγκρουση στα δικαστήρια με ένα μέλος της, το Δήμο Λαγκαδά, την έγκριση εργασιών «όψιμου εκβραχισμού» στο χώρο του ΣΜΑ Ευκαρπίας εξαιτίας «αρχικής πλημμελούς (!!!) γεωλογικής μελέτης» - πως γίνεται αυτό ξαφνικά να ανακαλύπτουν εκ των υστέρων «βραχώδες υπέδαφος», πρόστιμα και μηνύσεις για την «πλημμελή» αποκατάσταση της παλαιάς Χωματερής του Δερβενίου κ.ο.κ.
Είναι καιρός να επαναδιατυπώσει την τακτική και την πολιτική της διότι δεν χαράζεις πολιτικής διαχείρισης απορριμμάτων χωρίς διαβούλευση με καθολική  αντίθεση της τοπικής κοινωνίας .

Σίγουρα, ο δρόμος για την ορθή διαχείριση απορριμμάτων δεν περνάει μέσα από τις αίθουσες των δικαστηρίων!». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου