Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ.

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Το πρώτο Συνέδριο του ΕΠΑΜ, έγινε πραγματικότητα. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τρεις μέρες, τα μέλη του ΕΠΑΜ, έδωσαν ένα μάθημα Δημοκρατίας, συνκεράζοντας μέσα από διαφορετικές θέσεις και απόψεις, αλλά με σεβασμό στην Ιδρυτική Διακύρηξη του Μετώπου, έναν κοινό στόχο: Την απελευθέρωση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, από την Τρόικα και τους ντόπιους υπηρέτες της, και να ξαναφέρουν  την αξιοπρέπεια και την ελπίδα στους Έλληνες.
Ένα Συνέδριο που ξεκίνησε με την τιμή που απέδωσαν όλοι οι σύνεδροι στον αδικοχαμένο μάρτυρα της δωσίλογης κυβέρνησης,  Δημήτρη Χριστούλα, με εκπροσωπήσεις και χαιρετισμούς αντιμνημονιακών κομμάτων, συλλογικοτήτων και  κινημάτων, με αιμοδοσία των μελών για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, και συνεχίστηκε με θέσεις και τοποθετήσεις, ακόμα και αντιθέσεις, για να καταληξει σε μια δημοκρατική σύνθεση απόψεων και την ασπόφαση να κατέλθει το ΕΠΑΜ στις επερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν.
Άλλωστε αυτό ήταν το ζητούμενο από το σύνολο  σχεδόν των συνέδρων, καθώς το ΕΠΑΜ έχει γίνει πόλος έλξης και εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών, σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Σ’ αυτή την μεγάλη ανταπόκριση και την εμπιστοσύνη που δείχνει ο ελληνικός λαός  την οφείλει στον οικονομολόγο – αναλυτή  Δημήτρη Καζάκη, που οργώνοντας ολόκληρη τη χώρα ενα χρόνο τώρα, αλλά και μέσα από τα ΜΜΕ, δεν καταγγέλλει και δεν αποκαλύπτει απλά το επαχθές Μνημόνιο, αλλά δίνει και λύσεις εξόδου της χώρας από αυτό.
Γι αυτό και δεν είναι τυχαία, η μεγάλη διείσδυση του ΕΠΑΜ στην ελληνική κοινωνία και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες.
Οι θέσεις του Δημήτρη Καζάκη, έτσι όπως διατυπώθηκαν μέσα στο 1ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ, συνοψίζονται σε πέντε σημεία και έγιναν ομόφωνα αποδεκτά:
1. Στην κατάργηση όλων των Μνημονίων και των Εφαρμοστικών Νόμων, Στην απομάκρυνση της Τρόικας και του ΔΝΤ από την χώρα.
2. Παραπομπή σε Ειδικά Δικαστήρια, όσων υπέγραψαν και ψήφισαν τα Μνημόνια και τους Εφαρμοστικούς Νόμους.
3.Στάση ποληρωμών και διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων για τα χρόνια της Κατοχής.
4. Άμεση στήριξη της οικονομίας και των μισθών , με ταυτόχρονη έμφαση στην Ανάπτυξη, στο κτύπημα των Μονοπωλίων και στην εκμετάλλευση του Ορυκτού Πλούτου.
5. Ανεξαρτοποίηση της Δικαιοσύνης, των Σωμάτων Ασφαλείας, Συνταγματική Αναθεώρηση και διενέργεια Δημοψηφισμάτων σε καίρια ζήτήματα.

Πατήστε εδώ: Το Ε.ΠΑ.Μ. για τις βουλευτικές εκλογές
και την πολιτική συμμαχιών

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου