Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ



ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Ορφικοί Ύμνοι & Αρχαίες Μελωδίες -Μουσική εκτέλεση αρχαίας ελληνικής λύρας

  • Λίνα Παλερά (επαγγελματίας μουσικός)
  • Παρουσίαση - απαγγελία ύμνων Γιώργος Φωτεινός (Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος»)

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 18:00 – 18:45,  2ος όροφος πολυχώρου Tabya
Ορφικοί Ύμνοι και Αρχαίες μελωδίες από την βασική λυρίστρια της οργανοποιίας  ‘Αναστάσιος Μουσικά όργανα’. Σε μια μοναδική εμφάνιση θα παρουσιάσει μελωδίες από την Αρχαϊκή εποχή (βλ. Επιτάφιος του Σείκιλου) καθώς και ορισμένες προσωπικές της συνθέσεις σε αρχαιελληνικούς τρόπους. 

 

Η Οργανοποιία "Αναστάσιος" (www.luthieros.com) διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων (2, 3 και 4 Οκτώβρη) με θέμα "Το Δώρο των Θεών: Η Μουσική στην Αρχαία Ελλάδα" στο πολυχώρο TABYA στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Θα πραγματοποιηθεί τριήμερη έκθεση αρχαίων μουσικών οργάνων κατασκευασμένων με αυθεντικές μεθόδους (Αρχαία Λύρα, Χέλυς και Βάρβιτος, Σαμβύκη, Φόρμινξ, Κιθαρίς του Χρυσού Αιώνα, Μπεντίρ κ.ά.) από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. 
 
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιούνται εργαστήρια - workshops οργανοποιΐας και εκμάθησης αρχαίων οργάνων, ομιλίες - διαλέξεις, καθώς και συναυλίες με αρχαίες μελωδίες, ορφικούς ύμνους και σύγχρονες διασκευές αρχαιοελληνικών κομματιών που διασώζονται.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή το βράδυ, όταν ο γνωστότερος παίκτης αρχαίας λύρας παγκοσμίως,ο Michael Levy, θα βρίσκεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, για μία μοναδική εμφάνιση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου