Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Παρουσίαση βιβλίου: "Το παλίμψηστο του Αρχιμήδη"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Προμηθεύς Πυρφόρος”
Σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου
της Γκρέτας Χριστοφιλοπούλου

greta“Το παλίμψηστο του Αρχιμήδη”

(Ιστορικό μυθιστόρημα)
εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ


Θα μιλήσει για το βιβλίο η συγγραφέας
Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου

Ανάγνωση κειμένων: Γεωργία Αλτιντασιώτου, Γιώργος Φωτεινός, Ελλάνθεια
Σάββατο 1 Ιουνίου 2013, ώρα 19:00
Πολυχώρος ΕΡΜΟΥ
Γωνία Ερμού 11 & Ι. Δραγούμη, Θεσσαλονίκη
Είσοδος από το Καφέ και ανεβαίνετε στον όροφο
.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού, ο αναγνώστης ιχνηλατεί την ιστορική πορεία ενός παλίμψηστου χειρογράφου το οποίο επικαλύφθηκε με χριστιανικά κείμενα. Πίσω όμως από τα χριστιανικά κείμενα κρύβονταν μυστικά που έμελλε να αλλάξουν την ιστορία των Μαθηματικών.

a0a90c72ed87f50700a7641f9d44f92a_LΤο ερωτήματα που πλανώνται είναι πολλά και δυσερμήνευτα. Ποιος προχώρησε στην απόξεση του αρχικού κειμένου και επικάλυψε το χειρόγραφο με κείμενα χριστιανικά; Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την εκτεταμένη καταστροφή των μνημείων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού; Ποιοι ήταν αυτοί που θεώρησαν τη Φυσική, την Χημεία και τα Μαθηματικά ως έργα του διαβόλου;

Μέσα από την αναβίωση της εποχής του Αρχιμήδη αλλά και των σκοτεινών αιώνων που ακολούθησαν μετά από την κατάρρευση του αρχαίου κόσμου, παρακολουθούμε με ζωντανό και μυθιστορηματικό τρόπο την πορεία ενός χειρογράφου. Από τα χέρια του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα, στις ονομαστές βιβλιοθήκες του αρχαίου κόσμου, και στη συνέχεια στα κελιά των μοναχών όπου αποξαίνεται και καταστρέφεται η γνώση αιώνων για να γραφτούν ύμνοι προς τον Δαβίδ και προς τον Αβραάμ.

Ένα εκπληκτικό ιστορικό μυθιστόρημα σε μια ζωντανή παρουσίαση όπου μαθαίνουμε πάρα πολλά για το μεγαλείο των προγόνων μας, αλλά και για τη μισερή καταδίωξη που υπέστησαν τα ελληνικά συγγράμματα.
prosklisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου