Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Είσαι στην Ε.Ο.Κ., μάθε για την Ε.Ο.Κ.



του Μιχάλη Αριδά*

Οι παλιότεροι σίγουρα θυμούνται το διαφημιστικό, που αποτελεί τον τίτλο του παρόντος κειμένου. Η Ε.Ο.Κ. μετονομάστηκε σε Ε.Ε. Η ουσία όμως είναι η ίδια. Μήπως είναι καιρός να μάθουμε κάποια σημαντικά πράγματα γι' αυτήν;

Πως δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιος την οραματίστηκε; Ποιος την έχτισε;

 Στις 23 Ιουνίου, θα πάνε στις κάλπες οι Βρετανοί για να ψηφίσουν αν προτιμούν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή να φύγουν. Είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την ευρωπαϊκή ιστορία, αλλά και για την Ελληνική ιστορία, που με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο. Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ του λεγόμενου brexit, δηλαδή να φύγουν από την Ε.Ε. Στο κάτω κάτω της γραφής, δε νίκησαν τους Γερμανούς σε δυο πολέμους για να τους έχουν τώρα στο σβέρκο τους.

Με αφορμή λοιπόν το εν λόγω δημοψήφισμα, ας δούμε κάποια ερωτήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιοι είναι αυτοί που την εμπνεύστηκαν, ποιοι την σχεδίασαν και ποιοι την οικοδόμησαν; Γιατί δημιουργήθηκε τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση και αργότερα η ευρωζώνη; Τι ρόλο παίζουν; Είναι παλιά ή καινούρια ιδέα; Πότε μπήκε στα σκαριά; Είμαι σίγουρος πως οι Έλληνες, αλλά και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι, τρέφουν πλήρη άγνοια για όλα αυτά τα ερωτήματα.

“Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα”

Διαβάστε τι είπαν κάποτε, δύο διάσημοι κύριοι:

«Προτείνεται η δημιουργία μιας μεγάλης οικονομικής ζώνης εντός της οποίας η οικονομία θα αναπτύσσεται με ελάχιστη επιρροή από το κράτος. Μιας οικονομικής κοινότητας σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Με κοινό νόμισμα, ή τουλάχιστον σταθερές ισοτιμίες, κατάργηση δασμών και συνόρων, συλλογικές εμπορικές συνθήκες με άλλες ηπείρους και κράτη, μια κεντρική Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα».

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη που δεν σπαταλά την ενέργειά της σε ενδοευρωπαϊκές συγκρούσεις αλλά που αποτελεί μια συγκροτημένη ενότητα. Με αυτό τον τρόπο η Ευρώπη θα γίνει πλουσιότερη, ισχυρότερη, πιο πολιτισμένη και έτσι θα επανακτήσει την θέση που κάποτε είχε στον κόσμο».

Αν το μυαλό σας πάει σε κάποιο ευρωπαϊστή πολιτικό της δημοκρατικής Ευρώπης, όπως τον Ντε Γκολ ή τον Κωσταντίνο Καραμανλή, μεγάλο λάθος θα έχετε κάνει. Ας δούμε ποιοι ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των παραπάνω φράσεων. Η πρώτη ανήκει στον Χέρμαν Γκέρινγκ, το μαργαριτάρι που ήταν δεξί χέρι του Χίτλερ και έφτιαξε την Γκεστάπο όπως την ξέρουμε. Η δεύτερη ανήκει στον Βίντκουν Κουίνσλινγκ, που το όνομά του παγκοσμίως σημαίνει δωσίλογος και εθνικός προδότης.

Τελικά, το όραμα αυτών και άλλων παρόμοιων γιγάντων της σκέψης, δεν έμεινε
απραγματοποίητο. Ίδια κουμάσια με αυτούς τους δύο, ήταν και αυτοί που έφτιαξαν την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Ο όρος Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα ανήκει στον υπουργό οικονομικών του Χίτλερ, Βάλτερ Φουνκ, ο οποίος δημοσίευσε το 1942 τη σχετική μελέτη με τον τίτλο αυτό. Πρώτος πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής, το 1958, ήταν ο Βάλτερ Χολστάιν, εκλεκτό στέλεχος της IG FARBEN και φυσικά ναζί. Στη δίκη της Νυρεμβέργης, δικάστηκαν πολλά στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως εγκληματίες πολέμου. Το αποδεικτικό στοιχείο 392 στη δίκη αυτή, είναι ένα έγγραφο της IG FARBEN, που αναλύει τα σχέδιά της για ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα, κοινό νόμισμα, οικονομικό έλεγχο κλπ. Ο κύριος Χολστάιν προφανώς δεν δικάστηκε…

Και το κοινό νόμισμα ήθελαν

Όπως βλέπουμε, το κοινό νόμισμα υπήρξε στόχος των κυρίων αυτών, πριν καν αρχίσει ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος. Ήξεραν πολύ καλά, πως ελέγχοντας το νόμισμα, στην ουσία ελέγχουν τα ίδια τα κράτη.
«Τα νομίσματα της κεντρικής Ευρώπης πρέπει να ενταχθούν σε μια ενιαία βάση, με την καθιέρωση ενός σταθερού συντελεστή ανταλλαγής μεταξύ αυτών των χωρών και του Reichmark». ΒΑΛΤΕΡ ΦΟΥΝΚ.

Έβλεπαν τόσο μπροστά οι ναζί, που σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα μερικές φορές. Προσέξτε τι λέει το παραπάνω απολειφάδι:
«Το επίπεδο των τιμών θα πρέπει να προσαρμοστεί με εκείνο της Γερμανίας. Αλλά σε μια νομισματική ένωση, αυτό θα επιφέρει μια σταδιακή ισοπέδωση του βιοτικού επιπέδου, που ακόμη και στο μέλλον δεν θα πρέπει και δε μπορεί να είναι το ίδιο για όλες τις χώρες που συνδέονται με το ευρωπαϊκό σύστημα εκκαθάρισης».
Σας θυμίζει τίποτα αυτό που περιγράφει; Δεν σας δίνει την εντύπωση πως το έγραψε χθες το βράδυ;

Και κατάργηση των κρατών ήθελαν

Αφού πέτυχαν τους πρώτους στόχους τους, δηλαδή την οικονομική κοινότητα και το κοινό νόμισμα που ελέγχουν, τι τους μένει; Η πλήρης παράδοση των κρατών, ήτοι η κεντρική διακυβέρνηση. Από αυτούς βεβαίως. Εκτός και αν νομίζει κάποιος, πως θα κυβερνάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέα με τον Ραχόι την ενωμένη Ευρώπη…
«Το όραμα της ευρωπαϊκής κοινότητας. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος που θέτουμε για τα ευρωπαϊκά έθνη. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εθελοντική συνεργασία των ανεξάρτητων κρατών, αποδεχόμενων φυσικά την πολιτική ηγεσία ενός μόνο έθνους…». ΧΑΙΝΡΙΧ ΧΟΥΝΚΕ. Σύμβουλος του Χίτλερ επί των οικονομικών.

Όλοι ξέρουμε ποιο έθνος θα ασκούσε (και ασκεί) πολιτική ηγεσία στα ευρωπαϊκά έθνη. Βασιζόμενο μάλιστα, στην εθελοντική συνεργασία των ανεξάρτητων κρατών. Των πουλημένων πολιτικών των ανεξάρτητων κρατών εννοούν, αλλά δεν το λένε χύμα. Μην ξυπνήσει και κανένας ιθαγενής και έχουμε ιστορίες…

Μιας και το ‘φερε η κουβέντα στους πολιτικούς, ας δούμε τι λένε οι δικοί μας. Ιστορική θα μείνει η σύντομη συνομιλία ανάμεσα στην πρόεδρο της βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και τον Κάρολο Παπούλια, όταν τον καλωσορίζει σαν νέο πρόεδρο της δημοκρατίας. Το βίντεο αυτό, θα μείνει στη μνήμη μας κι ας μην άνοιξε ρουθούνι. Ξέρετε, τα μικρά μυστικά χρήζουν προστασίας, τα μεγάλα όχι, καθότι προστατεύονται από τη δυσπιστία του κόσμου. Γι’ αυτό ίσως, μας τα λένε μπροστά στα μούτρα μας και καθόμαστε και τους κοιτάμε…

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία κατάργησης των κρατών

Φτάνουμε λοιπόν στο ψητό. Πως θα γίνει η κεντρική κυβέρνηση; Ποιος θα τολμήσει να το ξεστομίσει στους λαούς; Σιγά μη δυσκολευτούν.
«Η πρότασή μου ήταν να επιστρέψουμε στην ιδέα του Ζακ Ντελόρ για μια κυβέρνηση της ευρωζώνης και να προσθέσουμε σε αυτήν έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό καθώς και συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να διασφαλίσουμε τον δημοκρατικό έλεγχο». ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ

Στις 22/6/2015, βγήκε στη δημοσιότητα (την είδατε στα κανάλια;) η λεγόμενη έκθεση των 5 προέδρων, με τον τίτλο «Ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης της Ευρώπης». Γιούνκερ, Τουσκ, Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι και Σουλτς, αφού έσπασαν το κεφάλι τους για το πώς θα βοηθήσουν τους φτωχούς κι ανήμπορους της ευρωπαϊκής ηπείρου, συμφώνησαν με δυο λόγια, να προχωρήσουμε όλοι μαζί, σε μια κεντρική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη. Με ωραίες λέξεις, όπως ώθηση στη σύγκλιση, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, νέο συμβουλευτικό ευρωπαϊκό δημοσιονομικό συμβούλιο (κι άλλος κόφτης δηλαδή), συστηματικότερη συνεργασία μεταξύ Επιτρόπων και εθνικών κοινοβουλίων τόσο για τις ειδικές ανά χώρα συστάσεις όσο και για τους εθνικούς προϋπολογισμούς, ενίσχυση της καθοδήγησης από την Ευρωομάδα, περισσότερο δεσμευτική σύγκλιση, δημιουργία ενός μηχανισμού μακροοικονομικής σταθεροποίησης για τη ζώνη του ευρώ και άλλες όμορφες φράσεις, αυτό που μας λένε ξεκάθαρα, είναι πως η έννοια του κυρίαρχου κράτους τελειώνει οριστικά μέσα στο βόθρο της Ε.Ε. και το μόνο που θα υπάρχει για τα κράτη, είναι υπακοή στις εντολές του κυβερνείου των Βρυξελλών.

«Σήμερα, εμείς, οι Πέντε Πρόεδροι, παρουσιάζουμε το κοινό μας όραμα. Ο κόσμος μας παρακολουθεί και θέλει να γνωρίζει προς τα πού βαδίζουμε. Σήμερα, ξεδιπλώνουμε τη νομισματική μας ολοκλήρωση και την οδηγούμε στον τελικό της προορισμό» ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Αυτό είναι που φοβόμαστε Ζαν Κλοντ, που είσαι και «φιλέλληνας» τρομάρα σου. Τον τελικό προορισμό τρέμουμε. Εσύ βέβαια δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, είσαι γνήσιο τέκνο ενός καταζητούμενου εγκληματία αξιωματικού των ναζί, τι να φοβάσαι! Μας λέτε πως η Ε.Ε. φτιάχτηκε για να μην ξαναέχουμε ναζί, ενώ τώρα ξέρουμε πως φτιάχτηκε από τους ίδιους τους ναζί.

Εμείς τι κάνουμε;

Αυτοί καλά κάνουν τη δουλειά τους, ήσυχα και υπόγεια, μιας και κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι συμβαίνουν αυτά. Μόνο το ΕΠΑΜ και ένας Καζάκης φωνάζουν για τις βρωμιές τους, ώστε να ξέρει ο κόσμος τι τον περιμένει. Αν δεν πάμε σε έξοδο από ευρώ και Ε.Ε., με το πλήρες σχέδιο που έχει καταρτίσει το ΕΠΑΜ για ομαλή μετάβαση σε δικό μας νόμισμα και διαγραφή του χρέους, δεν θα δούμε ποτέ άσπρη μέρα. Όσο θα είμαστε μια υπόδουλη επαρχία των Γερμανών επικυρίαρχων, θα ζούμε μέσα στη μαυρίλα που βλέπουμε γύρω μας και πάρα πολύ χειρότερα.

Θα κάνουμε το καθήκον μας σαν Έλληνες ή θα δικαιώσουμε την πρόβλεψη του απαίσιου φασίστα;
«Σε πενήντα χρόνια οι ευρωπαίοι δεν θα σκέφτονται πλέον στη βάση επιμέρους χωρών». ΓΙΟΖΕΦ ΓΚΕΜΠΕΛΣ

ΥΓ. Σε επόμενο κείμενο, θα δούμε μερικά από αυτά τα απίθανα αντιδημοκρατικά πράγματα που συμβαίνουν και λέγονται στα όργανα της Ε.Ε., καθώς και τη γνώμη που έχουν οι Έλληνες σήμερα γι' αυτήν. Αποδέχονται το χάσιμο της εθνικής μας κυριαρχίας και τον “εξευρωπαϊσμό” μας; Τονίζω, οι Έλληνες και όχι τα κανάλια ή οι δημοκοπικές εταιρείες...

*Ο Μιχάλης Αριδάς είναι μέλος του ΕΠΑΜ Σπάρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου