Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Εκδηλώσεις για την Σαπφώ και για τα δημοτικά τραγούδια της παλιγγενεσίας από την Ένωση Λογοτεχνών Β.Ε.



Πρόσκληση

Η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, η κ. Γεωργία - Γοργώ Αλεξίου (πρώην Γεν. Γραμματέας της Ε.Λ.Β.Ε.) και ο κ. Κώστας Ξενιώτης σας Προσκαλούν στις κάτωθι εκδηλώσεις. 
Στις 23 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας Τσιμισκή 128, αφιέρωμα στην αρχαιότερη παγκοσμίως γνωστή ποιήτρια, στην Ελληνίδα από την Λέσβο, στην Σαπφώ. Για την πολυθρύλητη Σαπφώ θα μιλήσει η Γεωργία - Γοργώ Αλεξίου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη μας.

Στις 24 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ιπποδρομίου) θα πραγματοποιηθεί η επετειακή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου. Ομιλητής θα είναι ο κ. Κώστας Ξενιώτης (Ιστορικός ερευνητής, Συγγραφέας, Ποιητής, μέλος της Ε.Λ.Β.Ε.), ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Το 1821 και η αλήθεια, όπως παρουσιάζεται μέσα από τα Δημοτικά μας τραγούδια». Τον συντονισμό θα κάνει η κ. Γεωργία - Γοργώ Αλεξίου, η οποία θα απαγγείλει και κάποια Δημώδη ποιήματα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία «Ορφέας», με Διευθυντή τον κ. Γιάννη Κούκα. 

Θα είναι χαρά μας να τιμήσετε τις εκδηλώσεις μας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου