Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δεν έχει τέλος το δράμα των μικροομολογιούχων


Η 17η αυτοκτονία ομολογιούχου, η δεύτερη για το 2014, έχει συγκλονίσει τους 15.000 ομολογιούχους και τις οικογένειές τους που αναζητούν από το 2011 λύση στο «κούρεμα» των αποταμιεύσεών τους.

Όπως εξήγησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΕΠΑΜ Αλεξάνδρα Γεροντάκη «πολλοί
Η υποψήφια του ΕΠΑΜ Αλεξάνδρα Γεροντάκη
από τους ομολογιούχους βρίσκονται σε απόγνωση. Πριν από μερικά 24ωρα κάποιοι απ αυτούς που βρίσκονταν έξω από το Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα συνελήφθησαν, ενώ ένας άλλος ομολογιούχος παραλίγο να δικαστεί ως ...τρομοκράτης».

Όπως είπε η κ Γεροντάκη παρόλο που πριν από το Πάσχα τα σωματεία των Ομολογιούχων είχαν συνάντηση στην Αθήνα με τον κ Βενιζέλο και τον κ Στουρνάρα, την τελευταία στιγμή το ραντεβού ακυρώθηκε. Έτσι στις 24 Μαϊου ομολογιούχοι απ όλη τη χώρα θα κατέβουν στο Σύνταγμα προκειμένου να κάνουν μια συμβολικού χαρακτήρα διαμαρτυρία. Οι ομολογιούχοι είχαν προκαθορισμένο ραντεβού με τους κκ Βενιζέλο και Στουρνάρα, το οποίο ακυρώθηκε.
Μετά από την απορριπτική απόφαση και του ΣτΕ το οποίο έκρινε ότι το κούρεμα έγινε στο πλαίσιο της οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθε η χώρα, οι ομολογιούχοι προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αθωωτική, στο μεταξύ ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για έναν άλλο ομολογιούχο από τη Σύρο, τον Σταμάτη Αγά. Ο κ Αγάς κατηγορήθηκε για «διατάραξη της ειρήνης των πολιτών» όταν εξοργισμένος πριν από ένα χρόνο τηλεφώνησε στο γραφείο του Σίμου Κεδίκογλου ζητώντας να μην ασχολείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστώνη (σ.σ. ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή για να σχολιάσει τα γεγονότα της τρομοκρατικής ενέργειας στη Βοστώνη), γιατί...θα υπάρξουν ανάλογα τρομοκτρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα εάν δεν πάρουν τα χρήματά τους οι ομολογιούχοι.

Η υπερβολή του κ Αγά και η ένταση στην οποία μέχρι τώρα βρίσκεται όπως και ο ...υπερβολικός ζήλος απ ότι φαίνεται των συνεργατών του Υπουργού, οδήγησε τον ομολογιούχο πρώτα στο αστυνομικό τμήμα της Σύρου όπου αποδείχθηκε η αθωότητα του και στη συνέχεια στη δικαστική αίθουσα της Ερμούπολης όπου τελικά κρίθηκε αθώος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου