Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ένωση Εισαγγελέων: Το δικαίωμα έκφρασης της γνώμης των δικαστικών λειτουργών προστατεύεται από το νόμο...

Ανακοίνωση σχετικά με την πειθαρχική έρευνα κατά των συναδέλφων τους, Γιάννη Πενταγιώτη και Βικτώριας Μαρσιώνη εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων, κατακρίνοντας τον Άρειο Πάγο για την απόφασή του. 

Η ανακοίνωση, δημοσιευμένη στον ιστότοπο της ΄Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, έχει ως εξής:


Με  αφορμή  την ανάρτηση στον ιστότοπο dikastis.blogspot.com   απόψεων  σχετικών με τη λειτουργία της δικαιοσύνης  (και  ανεξάρτητα  από το  γεγονός  της αδυναμίας διάγνωσης  της  ταυτότητας του  συντάκτη τους, λόγω της κατά κανόνα  ανώνυμης  καταχώρισης)  η  Ένωση  Εισαγγελέων Ελλάδος  υπενθυμίζει  ότι  το  δικαίωμα  έκφρασης   από τους δικαστικούς  λειτουργούς  της  γνώμης τους δημοσίως, προστατεύεται  με τη  διάταξη  του  άρθρου  91  Ν 1756/1988, « εκτός  αν γίνεται  με  σκοπό τη  μείωση  του  κύρους της Δικαιοσύνης  ή  υπέρ ορισμένου  κόμματος  άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης».


                  Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

        Ο Πρόεδρος   και α.α.
        Ο Α΄ Αντιπρόεδρος                      Η Γεν. Γραμματέας

        Δημήτριος Μητρουλιάς                  Ελένη Σκεπαρνιά
        Αντεισαγγελέας  Εφετών            Αντεισαγγελέας Εφετών           

Ο κ. Γιάννης Πενταγιώτης και και η κα Βικτώρια Μαρσώνη έχουν την υποστήριξη όχι μόνο μεγάλου μέρους του δικαστικού σώματος αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Τέτοιου αναστήματος και ήθους δικαστικοί, αποτελούν την ελπίδα για το αύριο της χώρας μας.
 
 Το ιστορικό της υπόθεσης καθώς και την εκπληκτική επιστολή του ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΥ εισαγγελέα για την οποία διώκεται ο ίδιος και ησυνάδελφός του απο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ.                                   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου