Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προηγούνται οι δανειστές και μετά υγεία, παιδεία, μισθοί, συντάξεις

Δεν είναι μόνο κοινή ληστοσυμμορία οι κυβερνώντες και οι βουλευτές που ψήφισαν την παρακάτω τροπολογία. Πλέον μιλάμε για εθνική προδοσία. Μπροστά τους λουφάζει ακόμη και ο γνωστός Εφιάλτης της αρχαιότητας ενώ ο Τσολάκογλου της Κατοχής του '41 φαντάζει αρσακειάδα - εκείνος τουλάχιστον δεν παρέδωσε εθνική κυριαρχία, κι όταν το απαίτησαν οι τότε Γερμανοί, είχε τουλάχιστον την ευαισθησία να παραιτηθεί. Ετούτοι υποσχέθηκαν στους σημερινούς Γερμανούς και σχεδιάζουν να εντάξουν στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας οτι πριν απο τους μισθούς και τις συντάξεις, πριν απο τις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία, πριν απο τις στοιχειώδεις ανάγκες του ελληνικού λαού, τα φορολογικά έσοδα του κράτους θα καλύπτουν πρωτίστως τις υποχρεώσεις προς τους τοκογλύφους!
Και τους κοιτάμε ακόμη!...

Η παρακάτω είδηση απο την οικονομική εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ:

Και διά νόμου... τελείωσαν οι επικίνδυνες ψευδαισθήσεις που οδήγησαν στη διόγκωση του δανεισμού του κράτους και συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη χρεοκοπία.
Η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά ότι η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους θα έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων υποχρεώσεων του κράτους, ακόμη και της πληρωμής μισθών - συντάξεων.

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζεται ότι στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους θα πηγαίνουν υποχρεωτικά πλέον όλα τα δάνεια από τον EFSF, αλλά και άλλα έσοδα όπως εκείνα από τις αποκρατικοποιήσεις.
Πρωταρχικός στόχος η διασφάλιση της ομαλής αποπληρωμής του χρέους, η εξόφληση των πιστωτών της Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση αυτή γίνεται κατ' επιταγή των όρων του Μνημονίου και ήταν απαίτηση της τρόικας για να εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, ώστε να σταλεί ένα πολύ ισχυρό σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση, θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι εφεξής το Δημόσιο κάθε μήνα πρώτα θα πληρώνει τις υποχρεώσεις του έναντι των δανειστών μας και μετά θα καταβάλλει μισθούς και συντάξεις. Και για να μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις το Δημόσιο πρέπει να εισπράττει τουλάχιστον όσα δαπανά. Στην πραγματικότητα, τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού πρέπει να αυξάνονται συνεχώς ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, αλλά και σε σχέση με τις δαπάνες.
Είναι θέμα επιβίωσης η επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. Χωρίς πλεονάσματα ούτε μισθοί θα πληρώνονται, ούτε το δημόσιο χρέος θα μειώνεται και η χώρα θα αντιμετωπίσει πάλι τον άμεσο κίνδυνο της χρεοκοπίας. Οι εταίροι και δανειστές μας δεν πρόκειται να δώσουν νέα δάνεια για να πληρώνει η Ελλάδα υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους και να γεμίζουν νέες Πίθους Δαναΐδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου