Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Νέο Σύνταγμα και κοινή λογική


του Γιάννη Αθανασιάδη

Άκουσα το πρωί σε ένα γνωστό κανάλι της TV, (Αυτά παθαίνει  κανείς  όταν  είναι  καθηλωμένος λόγω γρίπης), τον σεβαστό καθηγητή κο Μπέη, ο οποίος με εμφανή την απηύδησή του για το πολιτικό και όχι μόνον σύστημα, κραύγαζε χαμηλοφώνως περί νέου συντάγματος. Πρότεινε μάλιστα διάφορους έγκριτους συνταγματολόγους, πλειάδα των  οποίων  διαθέτει η χώρα μας, να τους δοθεί εντολή , ώστε να αρχίσουν να φτιάχνουν το νέο σύνταγμα.

Επειδή φαντάζομαι ότι ο αξιοσέβαστος καθηγητής αντιλαμβανόταν ότι ο λόγος του απευθυνόταν προς ένα μη εξειδικευμένο κοινό, όπως εγώ λόγου χάριν, αναρωτιέμαι εάν ακουσίως  έθεσε   την πρότασή  του, περί νέου συντάγματος, χωρίς τις λογικές επαγωγές που οδηγούν σε αυτό, η από ατολμία.  Διότι δεν διανοούμαι να φανταστώ ότι δεν έχει ακούσει τον Καζακη εδώ και 2 χρόνια!

Θα τολμήσω να λοιπόν να θέσω τους προβληματισμούς μου,  χρησιμοποιώντας την εις άτοπον απαγωγή.


1. Πως είναι  δυνατόν  το, κατά ομολογία του, σάπιο εξουσιαστικό κατεστημένο να δώσει εντολή...
για αλλαγή συντάγματος και πόσο θεσμικά κατοχυρωμένο θα είναι χωρίς την συμμετοχή του λάου;
Άρα προϋπόθεση 1η:
Για να μπορέσει να συνταχθεί το νέο σύνταγμα θα πρέπει να προκύψει από άμεση εντολή του λαού και όχι να ανατεθεί από κάποια καλόπαιδα της εξουσίας. Δηλαδή να ανατραπεί η δωσιλογική συγκυβέρνηση και να εκλεγεί μια μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού που να οδηγήσει την χώρα σε Εθνοσυνέλευση για την δημιουργία του νέου συντάγματος!
Οκ, ας υποθέσουμε ότι το λύσαμε αυτό.Τώρα προκύπτει μια δεύτερη απορία.

2. Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύνταγμα όσο η χώρα μας είναι υπό την επιτροπεία της τρόικας και των μνημονίων;
Άρα προϋπόθεση2η:
Για να μπορέσει ο λαός να συντάξει το νέο σύνταγμα θα πρέπει προηγουμένως να απαλλαγεί από κάθε είδους εξωθεσμικούς και αλλότριους παρεμβατισμούς. Δηλαδή,  ασκώντας τα κυριαρχικά του δικαιώματα θα πρέπει να στείλει από κει που ‘ρθανε τα κοράκια της Νεοφεουδαρχίας.
Οκ, καλά μέχρι εδώ ακολουθεί όμως μια τρίτη απορία.

3. Πως είναι δυνατόν να νομοθετείς προς το συμφέρον του λαού, όταν προέχει η εξυπηρέτηση των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων;
Άρα προϋπόθεση3η:
Για συνταχθεί και να υλοποιηθεί νέο σύνταγμα προς όφελος του Ελληνικού λαού θα πρέπει ο λαός να απαλλαγεί από το άχθος του άδικου, απεχθούς και επονείδιστου χρέους, με βάση το διεθνές δίκαιο και συνθήκες που έχουν ισχύσει σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δηλαδή,  το έθνος απαλλαγμένο από τα τοκογλυφικά και άδικα χρέη θα προχωρήσει σε μια νέα σεισάχθεια για τον λαό.
Οκ , αλλά πως θα φτάσουμε ως εδώ, όταν τίθεται το εξής ερώτημα:

4. Μπορεί ένα κράτος να είναι ανεξάρτητο όταν  το χρήμα του το δανείζεται από την (ιδιωτική) Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ενώ το ίδιο απαγορεύεται να τυπώσει  χρήμα για τις ανάγκες εσωτερικής του ρευστότητας;
Άρα προϋπόθεση 4η:
Για να ασκήσουν οι Έλληνες τα κυριαρχικά τους δικαιώματα πρέπει να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και αυτό θα γίνει μόνο με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Δηλαδή, για να το καταλάβουμε: Και 0 χρέος να είχαμε, το κάθε ευρώ που χρησιμοποιούμε είναι δανεικό, είναι ξένο νόμισμα, συνεπώς είναι πανεύκολο οι οικονομικά μικρότερες οντότητες να αλωθούν και να αφομοιωθούν από τις μεγαλύτερες. Και λέω οντότητες διότι  σ αυτές  δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο  τα κράτη αλλά και οι διεθνείς  χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί. (Και ο νοών νοήτω)!
Αλλά πως θα φτάσουμε ως εδώ όταν προκύπτει η εξής απορία.

5. Μπορεί  η πατρίδα μας να ασκεί ανεξάρτητη  οικονομική και κοινωνική πολιτική, να εκδίδει δικό της νόμισμα, να διαγράψει το απεχθές και επονείδιστο χρέος , να απαλλαγεί  από την επιτροπεία των «φίλων και συμμάχων», ώστε να αλλάξει το σύνταγμα της  με Συντακτική Εθνοσυνέλευση, ευρισκόμενη  μέσα στις  δαγκάνες της Ευρωπαϊκής ένωσης; Δηλαδή με πόση χαρά φαντάζεστε θα αντιμετώπιζαν οι εταίροι μας μια περήφανη και ανεξάρτητη  Ελλάδα, που δεν παίζει με τις δίκες τους  χάντρες;
Άρα προϋπόθεση 5η:
Έξοδος από την Ευρωπαϊκή ένωση με την μορφή που έχει τώρα.
Όσο είμαστε εναγκαλισμένοι με την Ευρώπη των Οίκων, των Νεοφεουδαρχών, και των δουλεμπόρων, δεν υπάρχει δυνατότητα, ούτε καν ύπαρξης του ήδη υπάρχοντος  συντάγματος  (πόσο μάλλον να συντάξουμε καινούριο)…..

Συμπερασματικά λοιπόν, χρησιμοποιώντας μόνο την κοινή ανθρώπινη λογική και χωρίς βαθιές επιστημονικές γνώσεις και περγαμηνές, καταλήγω ότι ο κος καθηγητής  μάλλον δεν είχε την τόλμη να ενοχλήσει τα αυτιά του συστήματος και των μισθοφόρων παπαγάλων του. Εκτός αν εννοούσε κάτι άλλο … κάτι πιο γιαλαντζί  όπως θα ‘λεγε και η γιαγιά μου.
Σαν την γιαλαντζί δημοκρατία που έχουμε τώρα !
 Ας μην χώνουμε το κεφάλι μας στο χώμα σαν την στρουθοκάμηλο.

Ο δρόμος για την ανεξαρτησία και την ολοκλήρωση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που ξεκίνησε το 21 δεν είναι στρωμένος με λουλούδια κι ούτε θα τον περπατήσουν άλλοι για εμάς.  Απλά τώρα πλέον δεν έχουμε άλλες επιλογές. Η θα διεκδικήσουμε την χώρα μας πίσω  η θα χαθούμε για πάντα.
Μπορούμε;  Ιδού ο δρόμος  του ΕΠαΜ.

Ανατροπή του υπάρχοντος πολίτικου κατεστημένου.
Απόδοση δικαιοσύνης στους εθνοπροδότες.
Συντακτική εθνοσυνέλευση και νέο σύνταγμα  που προάγει την άμεση δημοκρατία εξασφαλίζοντας στον λαό το δικαίωμα της ανακλητότητας  και της λογοδοσίας των εκπροσώπων του.
Διαγραφή των χρεών.
Εθνικό νόμισμα .
Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Προκήρυξη εκλογών σε μια νέα περήφανη και ανεξάρτητη Ελλάδα .

Ο Γιάννης Αθανασιάδης είναι Γραμματέας  του Ε.Πα.Μ.  Νότιου Τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου