Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ



ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Ορφικοί Ύμνοι & Αρχαίες Μελωδίες -Μουσική εκτέλεση αρχαίας ελληνικής λύρας

  • Λίνα Παλερά (επαγγελματίας μουσικός)
  • Παρουσίαση - απαγγελία ύμνων Γιώργος Φωτεινός (Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος»)

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 18:00 – 18:45,  2ος όροφος πολυχώρου Tabya
Ορφικοί Ύμνοι και Αρχαίες μελωδίες από την βασική λυρίστρια της οργανοποιίας  ‘Αναστάσιος Μουσικά όργανα’. Σε μια μοναδική εμφάνιση θα παρουσιάσει μελωδίες από την Αρχαϊκή εποχή (βλ. Επιτάφιος του Σείκιλου) καθώς και ορισμένες προσωπικές της συνθέσεις σε αρχαιελληνικούς τρόπους. 

 

Η Οργανοποιία "Αναστάσιος" (www.luthieros.com) διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων (2, 3 και 4 Οκτώβρη) με θέμα "Το Δώρο των Θεών: Η Μουσική στην Αρχαία Ελλάδα" στο πολυχώρο TABYA στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Θα πραγματοποιηθεί τριήμερη έκθεση αρχαίων μουσικών οργάνων κατασκευασμένων με αυθεντικές μεθόδους (Αρχαία Λύρα, Χέλυς και Βάρβιτος, Σαμβύκη, Φόρμινξ, Κιθαρίς του Χρυσού Αιώνα, Μπεντίρ κ.ά.) από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. 
 
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιούνται εργαστήρια - workshops οργανοποιΐας και εκμάθησης αρχαίων οργάνων, ομιλίες - διαλέξεις, καθώς και συναυλίες με αρχαίες μελωδίες, ορφικούς ύμνους και σύγχρονες διασκευές αρχαιοελληνικών κομματιών που διασώζονται.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή το βράδυ, όταν ο γνωστότερος παίκτης αρχαίας λύρας παγκοσμίως,ο Michael Levy, θα βρίσκεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, για μία μοναδική εμφάνιση.


 

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ για τις εκλογές



Ανακοίνωση

Το χειρότερο δυνατό εκλογικό απο-τέλεσμα για την πλειοψηφία των πολιτών και για την ίδια την χώρα, ανέδειξαν οι κάλπες το βράδυ της Κυριακής της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Η επιχείρηση της εύρεσης συνενόχων στο εκλογικό σώμα από τα κόμματα της νέας κατοχής και της υποτέλειας φαίνεται πως πέτυχε τον σκοπό της τουλάχιστον για την ώρα. Κατάφερε να απονομιμοποιήσει το 61,3% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και να δώσει πλέον απρόσκοπτα το δικαίωμα στο καθεστώς, να εγκαθιδρύσει κοινοβουλευτική δικτατορία στον τόπο μας.

Η νέα Βουλή επάξια αναβαθμίζεται από μνημονιακή σε κατοχική, αφού όλα τα κόμματα που την απαρτίζουν, φανερά ή κρυφά νομιμοποιούν και αποδέχονται:

1.   Tην κατάλυση της υπόστασης του κράτους με την υπαγωγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.(ΕSM)
2.   Την άσκηση κατοχής από τους θεσμούς της ευρωζώνης.
3.   Την ανυπαρξία του κράτους δικαίου για τον πολίτη και των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.
4.   Την άρση της ασυλίας λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας άνευ όρων και αμετάκλητα.
5.   Την εκποίηση της χώρας προς όφελος των δανειστών και την μετατροπή του Έλληνα πολίτη σε δουλοπάροικο, μετανάστη στην ίδια του την χώρα.

Δυστυχώς η μεγάλη αποχή εκλογέων στέρησε από τη νέα Βουλή κάθε αντιμνημονιακή φωνή, που είναι ικανή να υπερασπίσει την εθνική ανεξαρτησία και την δημοκρατία από την πλευρά του εθνικού νομίσματος, και να διεκδικήσει την καταγγελία και διαγραφή του παράνομου χρέους με βάση τους όρους του Διεθνούς Δικαίου και προς όφελος του λαού.

Το ΕΠΑΜ έγκαιρα είχε επισημάνει τόσο τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος κατ’ εντολή των δανειστών, όσο και τους κινδύνους που ενέχονταν στην δυσκολία με την οποία αντιμετώπισαν μια ευρεία εκλογική μετωπική συμπόρευση οι συγκλίνοντες αντιμνημονιακοί πολιτικοί φορείς και χώροι.

Το ΕΠΑΜ έδωσε έναν συνεπή και τίμιο αγώνα, παρουσιάζοντας καθαρή λύση στην χειμαζόμενη κοινωνία, παρά και ενάντια σε κάθε προσπάθεια αναχαίτισής του. Θα συνεχίσει τον αγώνα, επιδιώκοντας την ενότητα στην βάση του λαού, ενισχύοντας τα δημοκρατικά και πατριωτικά καθήκοντά του, για την υπεράσπιση της πατρίδας. Την σίγουρη οδό απεξάρτησης από κάθε τυρρανία απ’όπου κι αν προέρχεται.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
21 Σεπτεμβρίου 2015

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Το χειρότερο κοινοβούλιο από την εποχή του εμφυλίου



 του Δημήτρη Καζάκη

Τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα "αναβάθμισαν" το κοινοβούλιο από μνημονιακό σε ολοκληρωτικά κατοχικό. Κι ο λόγος είναι απλός. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πολιτικό κόμμα στη σύνθεση της νέας Βουλής, που να θέτει -έστω και για το θεαθήναι- ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, πραξικοπηματικής κατάλυσης του Συντάγματος, ή έστω ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον ελληνικό λαό.

Όλα τα κόμματα της νέας Βουλής -μηδενός εξαιρουμένου- αποδέχονται την κατάλυση της κρατικής υπόστασης της Ελλάδας και την άσκηση κατοχής από τους Θεσμούς της ευρωζώνης. Ούτε που νοιάζονται για το αν τηρείται έστω και στο ελάχιστο η συνταγματική τάξη στη χώρα, αν υφίσταται έστω και στοιχειωδώς κράτος δικαίου για τους πολίτες. Το μόνο δίκαιο που αναγνωρίζουν, είναι το δίκαιο του δυνάστη, του ισχυρού, δηλαδή των επιτελείων της ευρωζώνης.

Σκεφτείτε κατάντια. Οι μόνες δυνάμεις που στο νέο κοινοβούλιο καλούνται να υπερασπιστούν τη συνταγματική έννομη τάξη από τη χούντα των μνημονίων, είναι η ΧΑ και το ΚΚΕ! Δηλαδή δυο κόμματα που δεν δίνουν την ελάχιστη σημασία στην κατοχύρωση συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων. Το μεν ένα, η ΧΑ, γιατί ποθεί την ολική επαναφορά του "εθνικιστικού κράτους", δηλαδή όπως ήταν το κράτος κατά τον εμφύλιο. Ενώ το ΚΚΕ θεωρεί ό,τι συμβαίνει

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για το θέμα της αποχής



Ανακοίνωση

Το ΕΠΑΜ έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές της 20-9-2015 γίνονται με σαφή αντιλαϊκή πολιτική στόχευση: την ανατροπή του ηθικού πλεονεκτήματος του Ελληνικού Λαού μετά το περήφανο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου.

Οι εκβιαστές της ΕΕ ευνοούν τη διενέργεια των εκλογών, διότι επιθυμούν να ανατρέψουν με φαινομενικά κοινοβουλευτικό τρόπο την καθολική σχεδόν άρνηση των πολιτών να υποστούν τα νέα μέτρα γενοκτονίας και οικονομικής εξόντωσης της πατρίδας μας.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας καταστήσουν “συνένοχους” ως προς την επιβολή του 3ου  μνημονίου εξωθώντας τους πολίτες σε εκλογές για την επιλογή των “καλύτερων” υπαλλήλων της Μέρκελ, του Σόιμπλε και του τραπεζικού καθεστώτος της ΕΕ.

Με την προδοτική μετατροπή του ΟΧΙ των Ελλήνων πολιτών σε αισχρή συνθηκολόγηση και παράδοση άνευ όρων της πατρίδας μας σε αυτούς που την καταστρέφουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια, γνωρίζουν ότι ένα μέρος των πολιτών που στήριξε τις ελπίδες του για ανατροπή της υποδούλωσης της χώρας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σκέφτεται – προδομένο και απογοητευμένο – να απόσχει από την εκλογική διαδικασία.

Η αποχή από την εκλογική διαδικασία συγκαταλέγεται στους στόχους όσων λυμαίνονται τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αφού με τον τρόπο αυτόν τα μνημονιακά κόμματα θα εμφανίσουν τεχνηέντως υψηλότερα εκλογικά ποσοστά, καίτοι θα έχουν ψηφίσει λιγότεροι πολίτες.

Γι' αυτό το ΕΠΑΜ καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδίως όσους αισθάνονται απογοητευμένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αηδιασμένοι από το σάπιο ψευδοπατριωτικό πολιτικό καθεστώς, να σπεύσουν να στηρίξουν το ΕΠΑΜ με την ψήφο τους, δηλαδή να ψηφίσουν τη μοναδική γνήσια πατριωτική δημοκρατική πολιτική δύναμη, που έχει σαφές πρόγραμμα για την απελευθέρωση της χώρας, που δεν καλλιεργεί τους τεχνητούς ιδεολογικούς διαχωρισμούς των πολιτών και έχει δώσει απτά δείγματα συνέπειας και αγωνιστικότητας.  Μόνο οι απλοί πολίτες μπορούν να δώσουν λύσεις και το ΕΠΑΜ απαρτίζεται από απλούς πολίτες που θα λύσουν τα προβλήματα, επειδή αυτοί είναι οι πρώτοι που τα ζουν στο πετσί τους.

Γι' αυτό σταματήστε τους! Ψηφίστε ΕΠΑΜ!

18 / 09 / 2015
Η πολιτική Γραμματεία του ΕΠαΜ