Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αντίσταση ενάντια στις κατασχέσεις, 22/11, 7 μμ, Δημαρχείο Αμπελοκήπων


Ημέρα δράσης ενάντια στις κατασχέσεις
Παρασκευή 22 Νοέμβρη στις 11πμ, στην Πλατεία Επταλόφου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7μμ
στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 

 (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 12, Αμπελόκηποι)

Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:
·   Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·   Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·   Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
·   Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
·   Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ
ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr


Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αλ. Μητρόπουλος: Η αλήθεια για τη φορολογική μου υπόθεση




Τους τελευταίους μήνες δέχομαι από ορισμένα ΜΜΕ μια πρωτοφανή επίθεση προσωπικής σπίλωσης και τρομοκράτησης, δικής μου και της οικογένειάς μου. Η επίθεση αυτή είναι πρωτόγνωρη σε ένταση και διάρκεια για πανεπιστημιακό και πολιτικό που φυλακίστηκε και βασανίστηκε ως μαθητής Γυμνασίου και ως φοιτητής στη Χούντα. Άρχισε στις 22-1-2013, όταν με επιστολή μου προς τους κ.κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Υπουργό Οικονομικών και Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (σχετ.1), ζητούσα να μην χορηγηθούν στους Δανειστές οι Γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που απαιτούσαν, αφού μ’αυτές η χώρα παραιτείται αμετάκλητα και de jure από κυριαρχικά της δικαιώματα.

Με την επιστολή μου αυτή εξηγούσα με επιστημονικά επιχειρήματα ότι, αν οι Γνωμοδοτήσεις αυτές δοθούν στους Δανειστές -και μάλιστα υπογεγραμμένες από το ΝΣΚ-, τότε θα μπει οριστικά «ταφόπλακα» στο Ελληνικό Ζήτημα και ότι για μισό αιώνα οι Έλληνες θα είμαστε, ως Λαός και ως Έθνος, στο έλεος των Δανειστών. Επίσης υποστήριζα ότι αν αυτό συμβεί, καμία κυβέρνηση στο μέλλον δεν θα μπορέσει να θέσει το ζήτημα της διαγραφής του χρέους (ύψος-σύνθεση) και την επαναδιαπραγμάτευση των Δανειακών Συμβάσεων.

Είναι η δεύτερη σχεδιασμένη επίθεση τέτοιας έντασης σε βάρος μου, από την αποφυλάκισή μου στις 9-2-1974 και τη λήξη της καταζήτησής μου από τις Αρχές της Χούντας στις 23-7-1974 (σχετ. 2).

Την πρώτη επίθεση δέχθηκα στις 29-5-1985, όταν, αμέσως μετά την σύγκρουσή μου με τον Α. Παπανδρέου και τη διαγραφή μου από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, παρακρατικοί κύκλοι σε συνεργασία με τμήμα των ΜΜΕ, με υπέδειξαν ως εμπλεκόμενο με την τρομοκρατία μετά τον θάνατο Τσουτσουβή (σχετ. 3, 4). Για αρκετό καιρό εγώ και η οικογένειά μου ταλαιπωρηθήκαμε. Αναγκάστηκα να αποσυρθώ από την ενεργό πολιτική για 20 και πλέον χρόνια.

Σήμερα παρακυβερνητικοί μηχανισμοί σε συνεργασία με τμήμα των ΜΜΕ επιχειρούν να με αναγορεύσουν σε …«φοροφυγά» για δικηγορική υπόθεση που χειρίστηκα με τους συνεργάτες μου τον Μάρτιο του 1999(!) (έτος παραγεγραμμένο για όλους τους Έλληνες) και αμοιβή που εισπράξαμε το ίδιο έτος στο εξωτερικό, η οποία είναι νόμιμα φορολογημένη κατά το άρθρο 38 ν. 3259/2004 («εισαγωγή κεφαλαίων κτηθέντων στο εξωτερικό») και δηλωμένη στις Φορολογικές Αρχές.

Δίδω σήμερα στη δημοσιότητα έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που επιβεβαιώνει, μετά από σχετικό ερώτημά μου (σχετ. 5, 6), ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική υποχρέωση για το ποσό που έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό και έχει εισαχθεί νομίμως από εμένα και τους συνεργάτες μου. Επίσης βεβαιώνει ότι είναι παράνομη η εκ νέου φορολόγηση του συγκεκριμένου ποσού. Αντίθετα, για το ίδιο ποσό, παρά τον νόμο, η Εφορία, αρνούμενη να εκτελέσει την απόφαση του Υπουργείου, επέβαλε ισόποσο πρόστιμο, μάλιστα για έτος που έχει αμετάκλητα παραγραφεί (1999)!!

Επίσης δίδω όλα τα έγγραφα νόμιμης εισαγωγής του ποσού και καταβολής των νομίμων φόρων (σχετ. 7-12).

Δίδω αντίγραφο του ν. 3259/2004 (σχετ. 13) και τη συνοδευτική ερμηνευτική εγκύκλιο (σχετ. 14) που τηρήσαμε για τη νόμιμη φορολόγηση του κτηθέντος στην αλλοδαπή και εισαχθέντος στην πατρίδα ποσού.
Δίδω αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης του έτους 2005, έτος που εισήχθη στο όνομά μου ως επικεφαλής του γραφείου μου και δηλώθηκε το ως άνω ποσό (σχετ. 15).
Τέλος δίδω όλα τα έγγραφα (σχετ. 16-21) που βεβαιώνουν ότι ποσό 900.000 περίπου δολαρίων (κεφάλαιο, φόροι, τόκοι) αποδόθηκε σε δύο συναδέλφους δικηγόρους, αφού τα Δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο της δικηγορικής αμοιβής, τους δικαίωσαν και υποχρέωσαν εμένα και τους συνεργάτες μου να τους επιστρέψουμε το μεγαλύτερο τμήμα της δικηγορικής αμοιβής που είχαμε εισπράξει στο εξωτερικό το 1999.

Καλώ τις Φορολογικές Αρχές να δώσουν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των ελέγχων τους για όλα τα έτη που φορολογούμαι. Έχω ελεγχθεί, πάντα με ειδικές διαδικασίες, από το 1995 μέχρι την εκλογή μου στο Κοινοβούλιο.

Καλώ τις Τραπεζικές Αρχές Ελλάδας και εξωτερικού να ενημερώσουν για την κίνηση των λογαριασμών μου, οι οποίοι έχουν «ανοίξει» τα τελευταία 15 χρόνια. Το ίδιο να πράξουν και για λογαριασμούς της οικογένειάς μου.

Καλώ την Υπηρεσία «Πόθεν Έσχες» της Ελληνικής Βουλής να δώσει στη δημοσιότητα τα πορίσματα των ελέγχων της.

Επιθυμώ να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός την αλήθεια για τα περιουσιακά στοιχεία εμού και της οικογένειάς μου. Χρήματα δεν είχα ποτέ στο εξωτερικό, ούτε φυγάδευσα, ούτε διαθέτω σήμερα εγώ ή η οικογένειά μου. Σε καμία λίστα καταθετών δεν υπάρχει το δικό μου όνομα ή μέλους της οικογένειάς μου, σε καμία Τράπεζα, σε κανένα μέρος του πλανήτη.

Τα λιγοστά χρήματα που έχω στην Ελλάδα τα γνωρίζουν και τα έχουν ελέγξει επανειλημμένα οι Φορολογικές Αρχές και τους ζητώ άμεσα να δώσουν στη δημοσιότητα τα ευρήματά τους.

Καλώ τον κ.Πρωθυπουργό να σταματήσουν οι παράνομες και εκφοβιστικές ενέργειες σε βάρος μου. Ο Διευθυντής του γραφείου του κ.Κώστας Μπούρας έχει ενημερωθεί σχετικά. Άλλωστε, φίλος του δικηγόρος είχε στην πρώτη φάση χειριστεί την δικαστική υπόθεση εναντίον μας, με την οποία υποχρεώθηκα εγώ και οι συνεργάτες του γραφείου μου να επιστρέψουμε εντόκως το μεγαλύτερο ποσό της δικηγορικής αμοιβής, που είχαμε εισπράξει το 1999.

Καλώ τον κ.Υπουργό Δικαιοσύνης να με προστατεύσει από παράνομες ενέργειες και αυθαιρεσίες. Τον καλώ να απαιτήσει την τήρηση των νόμων. Έχει ενημερωθεί σχετικά. Σύμβουλός του, άλλωστε, πρώην ανώτατος δικαστικός, ήταν Εισηγητής-Δικαστής στην προαναφερόμενη δικαστική απόφαση σε βάρος μας, την οποία εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε εκτελέσει πλήρως από ετών.

Καλώ τον κ.Πρόεδρο της Βουλής να μην επιτρέψει να παραβιαστούν οι νόμοι, για πολιτικές σκοπιμότητες στο πρόσωπο εκλεγμένου βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Είχα αποφασίσει να μην μιλήσω σε αυτό το δεύτερο σχέδιο τρομοκράτησης και πολιτικής μου συκοφάντησης για δύο λόγους:

Πρώτον επειδή δεν ήθελα, στη δύσκολη φάση που περνά η πατρίδα, να αποκαλύψω ότι η κυβέρνηση για λόγους πολιτικής αντεκδίκησης παραβιάζει τους νόμους και επιβάλλει παράνομα πρόστιμα σε Έλληνες πολίτες που απέκτησαν από την εργασία τους ένα ποσό στο εξωτερικό και το εισήγαγαν στη χώρα τους με την ισχύουσα ευνοϊκή νομοθεσία.

Δεν ήθελα να χρησιμοποιηθεί σε βάρος της Ελλάδας η παράνομη επιβολή ισόποσου προστίμου για κεφάλαιο που αποκτήθηκε στο εξωτερικό και εισήχθη στη χώρα με τον ν. 3259/2004. Διασύρεται η χώρα, αποθαρρύνονται οι επενδυτές, φοβούνται οι καταθέτες. Δεν επιθυμούσα να αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους Έλληνες και ξένους επενδυτές, καλώντας τους από τη μια να εισαγάγουν και να επενδύσουν στη χώρα μας και από την άλλη να τους τιμωρεί εκ των υστέρων με παράνομα πρόστιμα για ποσά που εισήγαγαν με τον ειδικό νόμο φορολόγησης.

Και δεύτερον, επειδή φοβήθηκα ότι, αν σιωπούσα, οι αδιαφανείς μηχανισμοί και τμήμα των ΜΜΕ, που έχουν αναλάβει σχεδόν σε καθημερινή βάση τη συκοφάντηση και τρομοκράτησή μου, θα προξενούσαν μεγαλύτερο κακό σε μένα και την οικογένειά μου.

Είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου φοβήθηκα. Ήλπισα όμως ότι οι συκοφάντες θα σταματούσαν κάποια στιγμή το σχέδιο καθημερινού εκφοβισμού και διασυρμού μου. Σήμερα προτάσσω την ασφάλεια και την ηρεμία της οικογένειάς μου. Τους καθιστώ όμως υπεύθυνους για ό,τι συμβεί στο μέλλον σε εμένα και την οικογένειά μου.

Αποφάσισα να μιλήσω και να δώσω τα σχετικά έγγραφα στη δημοσιότητα, προκειμένου να προστατευτώ από τις επιθέσεις και να δημοσιοποιήσω τις έντονες ανησυχίες μου για τον φόβο διαμόρφωσης ενός μνημονιακού παρακράτους, που συκοφαντεί και τρομοκρατεί, χωρίς όρια και φραγμούς, τους πολιτικούς αντιπάλους.

Επιφυλάσσομαι, αν χρειαστεί, να επανέλθω εκ νέου.

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Πηγή: Realgr

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση για τον Άγγελο Σικελιανό (10.11.2013)

Sikelianos

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Προμηθεύς Πυρφόρος"

παρουσίασε εκδήλωση μνήμης και τιμής 

στον ποιητή 


Άγγελο Σικελιανό

 

με σπάνιο κινηματογραφικό υλικό απο τη ζωή του 

 

στις 10/11/2013


στην αίθουσα της Ένωσης Ρουμελιωτών Β.Ε.

.

Στο βίντεο: Περιληπτική επισκόπηση της εκδήλωσης


.
Στο βίντεο: Η απαγγελία του ποιήματος «Το Πνευματικό Εμβατήριο» καθώς και αναφορά στο ιστορικό της μελοποίησής του από τον Μίκη Θεοδωράκη.


.
Στο βίντεο: Η απαγγελία του ποιήματος «Το μήνυμά της»



P1690566_rs

Ο Γεώργιος Αγρόδιος και η Σωτηρία Κυπριανίδου σε στιγμιότυπο της εκδήλωσης

 

AggelosSikelianos1  Αίθουσα εκδήλωσης: Ένωση Ρουμελιωτών Β.Ε.

 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος “Προμηθεύς Πυρφόρος”

 

Έρευνα: Γεώργιος Αγρόδιος, Γεωργία Αλτιντασιώτου.

 

Παρουσίαση: Γεώργιος Αγρόδιος


Απαγγελίες: Γεωργία Αλτιντασιώτου, Διονύσης Βαρδίκος, Σωτηρία Κυπριανίδου, Ελλάνθεια Παππά, Γιώργος Παπαφιλίππου, Γιώργος Φωτεινός.


Τεχνική επιμέλεια: Στέλιος Αθανασιάδης

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Φωτεινός 

 

Ένας λαός, εννέα συλλαβές, ένα κομμάτι ύφασμα, μεγάλοι αγώνες, χιλιάδες μαλάκες

Ε-ΛΕΥ-ΘΕ-ΡΙ-Α -Ή- ΘΑ-ΝΑ-ΤΟΣ

Βάρκιζα τέλος.

 na thimasai

του Γιάννη Σιδέρη*

Φαίνεται πως οι Κυβερνώντες έχουν χάσει κάθε έννοια μέτρου και πιέζουν την Ελληνική κοινωνία, προκαλώντας ακόμη και την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου. Διαβάζουμε από το κουτί της Πανδώρας:

«Σε ανοιχτή απειλή προς τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου προχώρησε πριν από λίγη ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με αφορμή το σενάριο παραχώρησης χώρου εντός του Πολυτεχνείου για να εκπέμπει από εκεί η ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισαν οι ιθύνοντες της ΕΛ.ΑΣ, το κτίριο θα αποκλειστεί και ακολούθως θα υπάρξει εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων».

Μετά την συζήτηση του τριημέρου στην βουλή, όπου ανέδειξε το έλλειμμα Δημοκρατίας με τα κόμματα, εντελώς αποκομμένα από την Ελληνική κοινωνία, να επιδίδονται σε κουτσαβακισμούς και ευτελείς αστεϊσμούς, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το αποτέλεσμα, η υποτελής Κυβέρνηση, απειλεί μέσω καταστολής ακόμη και την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου αυτές τις επετειακές μέρες, ξεκαθαρίζοντας έμμεσα την απέχθειά τους προς κάθε μορφή Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή όπου με ένα καλοστημένο παιχνίδι τεχνητής έντασης με την τρόικα, προσπαθούν να εμφανίσουν στον λαό ένα πρόσωπο σκληρών διαπραγματευτών!

Τίνος είναι το κανάλι ρε παιδιά;



Τον Ιούνιο η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ. Το καλοκαίρι πέρασε. Το φθινόπωρο ήρθε, και η ΕΡΤ ξαναέκλεισε. Πρόλαβε βέβαια μέσα σε πέντε μήνες και άνοιξε μια για πάντα, μα το αποτέλεσμα σήμερα παραμένει το ίδιο. Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ, και στη θέση της παρουσίασε μία μεταλλαγμένη “Δημόσια Τηλεόραση”, να κάνει σιγόντο στα 5 ιδιωτικά κανάλια που ελέγχουν όλη την πίτα, και κυρίως την ενημέρωση.
Ο μέσος όρος παρακολούθησης τηλεόρασεως στη χώρα μας είναι τουλάχιστον 5,5 ώρες. Αφού λοιπόν το ντέφι το χτυπάνε αυτά τα πέντε κανάλια, καλό θα ήταν να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των μαέστρων τους.
Καταρχάς, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως το “Mega mou” δεν είναι δικό μας, αλλά στην πραγματικότητα του εθνικού μας εργολάβου. Του Γιώργου Μπόμπολα, που θέλει το χρυσό της Χαλκιδικής και άλλων περιοχών της Ελλάδας, που έχει φτιάξει τους μισούς αυτοκινητόδρομους, που έχει το μισό καζίνο της Πάρνηθας που θέλει να εκμεταλλεύεται τα σκουπίδια σχεδόν όλα τα σκουπίδια της χώρας, κι έχει κι ένα μάτσο έντυπα να παίζει. Σε αυτόν ανήκει το “Mega sou”. Ε, και λίγο στον Γιώργο Βαρδινογιάννη.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Άγγελος Σικελιανός: Εκδήλωση τιμής στον ποιητή την Κυριακή 10 Νοεμβρίου

 Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον ποιητή του Πνευματικού Εμβατηρίου

Άγγελο Σικελιανό

με σπάνιο κινηματογραφικό υλικό απο τη ζωή και την εποχή του

την Κυριακή 10/11/2013, ώρα 11:30 πμ
στην αίθουσα της Ένωσης Ρουμελιωτών Β.Ε.

Λεωφ. Νίκης 13 & Πλ. Αριστοτέλους, 2ος όροφος
Είσοδος ελεύθερη

6aggelos

Ο Άγγελος Σικελιανός, επίκαιρος όσο ποτέ στις επώδυνες ώρες που περνά ο ελληνισμός, είναι ο φλογερός ποιητής που με την ορμή του "Πνευματικού Εμβατηρίου" του ανύψωσε και ανυψώνει σε κάθε εποχή το φρόνημα του λαού για την ανασύνταξη των δυνάμεών του. Το συνολικό ποιητικό του έργο εστιάζει στην πεμπτουσία του ελληνικού πολιτισμού, αλλά αποτελεί και ένα σάλπισμα αγώνα σε στιγμές όπως αυτές που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει σήμερα.

Πάνω απ’ όλα ήταν ένας φλογερός οραματιστής που για την αναγέννηση του τόπου αυτού αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας, προσέβλεπε στο πνεύμα και τις αξίες της αρχαίας Ελλάδας με τους Δελφούς ως σύμβολό της.

Η δικτατορία του ’36 και στη συνέχεια ο πόλεμος, έδωσαν τέλος σ' ό,τι έκτιζε και στις προσδοκίες του. Συνέχισε όμως ν' αγωνίζεται μέχρι το τέλος της ζωής του μέσα σε φοβερά αντίξοες συνθήκες.