Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Το πρόγραμμα ανάταξης της χώρας: Οι βασικές κατευθύνσεις των πρώτων 100 ημερών μετά την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής

Θα πρέπει να είναι καθαρό ότι εντός των σημερινών πλαισίων κοινοβουλευτισμού δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική λύση υπέρ του λαού. Ούτε να προχωρήσουμε σε ριζική αλλαγή πορείας. Ο λόγος είναι απλός: οι κυβερνώντες έχουν περάσει στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας όλες τις βασικές δεσμεύσεις προς του δανειστές και την ευρωζώνη με αποτέλεσμα να είναι άκρως ευάλωτη η χώρα σε πιέσεις, εκβιασμούς, ακόμη και επεμβάσεις άνωθεν και έξωθεν.

Μόνο με την ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος δεσμεύσεων και συμφωνιών μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή πορείας. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την πλειοψηφία του λαού εξαναγκάζοντας σε παραίτηση την κυβέρνηση και σε διάλυση το κοινοβούλιο με σκοπό να υπάρξει μια έκτακτη, προσωρινή κυβέρνηση που μπορούμε να την ονομάσουμε Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας που θα έχει σαν βασική αποστολή να διακόψει τη συνέχεια του κράτους και να ανοίξει τον δρόμο για την διαδοχή του κράτους από μια νέα πολιτική και πολιτειακή μορφή του κυρίαρχου λαού. Πράγμα που μπορεί να γίνει με όρους δημοκρατίας μόνο με έναν τρόπο: την σύγκληση Συντακτική Εθνοσυνέλευσης και την ψήφιση νέου Συντάγματος, νέου θεμελιώδους νόμου που θα επανακαθορίζει από μηδενικής βάσης όλες τις σχέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του ελληνικού λαού.

Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας θα αναδειχθεί από τα κάτω, δηλαδή από εκείνες τις συλλογικότητες που θα ηγηθούν της ανατροπής και θα εκφράζουν μαχητικά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η Επιτροπή αυτή θα αναλάβει να διοικεί στο μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης με Συντακτικές Πράξεις. Την σύνταξη και την υλοποίηση των Συντακτικών Πράξεων θα αναλάβουν οι γενικές συνελεύσεις και οι συλλογικότητες του λαού σε κάθε τομέα ευθύνης και κοινωνικής δράσης.

Με τον τρόπο αυτό θα πρέπει από την πρώτη στιγμή ο λαός απευθείας θα μάθει να αποφασίζει και να διευθετεί τις υποθέσεις του στην υγεία, στην παιδεία, στην οικονομία, κοκ. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί από μηδενικής βάσης ολόκληρη η δημόσια διοίκηση και να απαλλαγεί από τον βραχνά της πολιτικής και κομματικής υποδούλωσης, καθώς επίσης και του φιλοτομαρισμού που κυριαρχεί. Ενώ ταυτόχρονα η τοπική αυτοδιοίκηση θα επανιδρυθεί από τις πρώτες κιόλας ημέρες ως κοινότητα αυτοδιοικούμενων πολιτών στη βάση της δικής τους ελεύθερης συλλογικής θέλησης.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της Π.Γ. του Ε.Πα.Μ. για τις τρέχουσες εξελίξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, δείχνουν καθαρά αυτό που εξ αρχής είχαμε προβλέψει. 

Τα νέα μέτρα που μετά βδελυγμίας απέρριπταν οι κυβερνητικοί εταίροι είναι εδώ, ανεξάρτητα από την ανεξάντλητη ικανότητα των μηχανισμών προπαγάνδας να τα βαφτίζουν καλλιεπώς, ως «μεταρρυθμίσεις», «εξυγίανση», «εκσυγχρονισμό» κτλ. γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα ξεγελάσουν ακόμα μια φορά τους αφελείς «υπηκόους» του «βασιλείου» τους, ενώ η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζει και νοιάζεται. Να εξασφαλιστεί παντοιοτρόπως η συνέχεια του συστήματος, με απλή αλλαγή ρόλων στους θώκους της εξουσίας. Απέναντι στο «success story» της κυβέρνησης, αντιπαραθέτει το δικό της αντίστοιχο: την κυβέρνηση της «Αριστεράς», που θα εξασφαλίσει την «ομαλή» πορεία της χώρας εντός της ευρωένωσης.

Στη πραγματικότητα το καθεστώς, με την αντιπολίτευση σε ρόλο, επί της ουσίας, παρατηρητή, δίνει την τελική μάχη για την αυτοσυντήρησή του, έστω κι αν ο πανικός των ανθρώπων του το οδηγεί, όχι μόνο στην περαιτέρω αυταρχικοποίηση, αλλά και στην αυτογελοιοποίησή του, όπως συνέβη με την περίφημη ΝΕΡΙΤ, που έγινε ΕΔΤ για να καταλήξει ΔΤ, εκπέμπουσα από τα ιδιωτικά στούντιο της σύγχρονης ΥΕΝΕΔ των μεγαλοεργολάβων, του MEGA.  

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Είναι κρυφοκομμούνια τελικά!





Τελικά οι σπουδές του Σίμου Κεδίκογλου στην Ρωσία έπιασαν τόπο καθώς οι επιρροές του από τον τόπο που δηλώνει πως πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια αποτυπώθηκαν πλήρως και στο νέο σήμα της ΕΔΤ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»).
Πέρα από τα εκατοντάδες σχόλια που μιλούν για την κακογουστιά του νέου σήματος της παλιάς ΕΡΤ η ομοιότητα της «κάρτας» της νέας δημόσιας τηλεόρασης με την κρατική τηλεόραση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης είναι ξεκάθαρη.



Πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ

Επιτέλους!
Η Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση άρχισε να εκπέμπει.

Το "μαύρο" φωτίστηκε, οι "μπάρες" έπεσαν. Το παρθενικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ υπερβαίνει κάθε προσδοκία. Ποιοτικό, ψυχαγωγικό, μορφωτικό και προ πάντων αντικειμενικό, σε πείσμα των κακόβουλων επικριτών της εθνοσωτήριας κυβέρνησής μας και των παρακμιακών υποστηρικτών της αμαρτωλής ΕΡΤ.
Ο ένας Καψής θριαμβεύει στο MEGA και ο άλλος στη ΝΕΚΡΙΤ.
Familia propaganda.
Νίνα Γεωργιάδου

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2013

Περισσότερες πληροφορίες: http://promitheia.wordpress.com/ 

.
Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

.
Πέμπτη 4 Ιουλίου

Τόπος: Άλσος Προμηθέως

Από ώρα 09:00
Εργασίες προετοιμασιών
Συγκέντρωση των αρχικών ομάδων εργασίας, κατανομή εργασιών και προετοιμασία των χώρων στο Άλσος και στο Λιτόχωρο για τις 4ήμερες εκδηλώσεις.
Τα άτομα και οι ομάδες εργασίας να απευθύνονται στον Επικεφαλής των Προμηθείων Γεώργιο Αγρόδιο.

Από ώρα 17:00
Συνάντηση γνωριμίας
Συγκέντρωση στο Άλσος Προμηθέως των φίλων Προμηθειέων απ’ όλη την Ελλάδα.
Ο καθένας να έχει μαζί του τροφή ή να “θυσιάσει” (ψήσει) επί τόπου. Οπλιστείτε με μουσικά όργανα, με αγαθή και θετική διάθεση, με φιλότητα και αδελφότητα.

από ώρα 21:00
Φιλοσοφική συζήτηση. Θέμα: Περί Δημοκρίτου
Εισηγήτρια: Σεμέλη Τραυλού
Επιμέλεια: Φιλοσοφική Σχολή ΟΡΦΕΥΣ

Συμπόσιο γνωριμίας
Σπονδή στον Διόνυσο: Συμπόσιο με τα εδέσματα που θα φέρουν μαζί τους οι ομάδες εργασίας, οι κατασκηνωτές και οι επισκέπτες. Σατυρικά και μουσικά δρώμενα από τα μέλη και τους φίλους.
...
Παρασκευή 5 Ιουλίου